TEKLİF AL
Fi̇ber Optik Ve Network Altyapı Hizmetlerini Tüm Türkiye'ye Vermekteyiz!!! Network Çözümleri
Fi̇ber Optik Ve Network Altyapı Hizmetlerini Tüm Türkiye'ye Vermekteyiz!!!

FİBER OPTİK VE NETWORK ALTYAPI HİZMETLERİ İZMİR

İZMİR FİBER OPTİK VE DATA NETWORK


  • Optik fiber ya da fiber optik olarak adlandırılan kablolar, içerilerinde ışıkların oldukça kolay bir şekilde yönlendirilebildikleri, daha uzun mesafeye ulaşmayı mümkün hale getiren kablolardır. Bu kabloları avantajlı hale getiren temel unsur ise, veri iletişimini oldukça hızlı bir şekilde sağlamalarıdır. Yani fiber optik kabloların diğer metal kablolara kıyasla daha fazla tercih ediliyor olmasının nedeni, yüksek değerlerde olan verilerin yüksek hızla ulaşımını mümkün hale getirmeleridir. Bilindiği üzere metal kablolar, elektromanyetik etkileşimden etkilenen kablolardır. Fiber optik kablo çekimi İzmir ve Fiber optik kablo sonlandırma İzmir ile ilgili detaylar ise metin içerisinde, aşağıda sunulduğu gibidir.
    Fiber optik kabloların ilk olarak 1842 yılında kullanıldıkları bilinmektedir. İlk olarak 1842 yılında kullanılmaya başlayan fiber kabloların yapı olarak oldukça ince formda bulunduklarını söylemek mümkündür. Maliyet açısından değerlendirildiğinde, oldukça uzun mesafelere çok daha düşük maliyetle iletişim sağlayan fiber optik kabloların, sinyal açısından da daha güçlü olduklarını söylemek mümkündür. Yukarıda da bahsedilmiş olunduğu üzere bakır kabloların elektromanyetik etkileşimden etkilendiği bilinmektedir. Oysa fiber optik kablolarda böyle bir durum söz konusu değildir. Bu sebeple söz konusu kabloların daha yüksek sinyal gücüne sahip olduklarını söylemek mümkündür.
    Optik fiber kablo ile ilgili bilinen en temel yanlış şudur; söz konusu kabloların ince olması, akla daha az veri taşıyacağı düşüncesini getirmektedir. Oysa oldukça ince bir yapıya sahip olmasına karşın, optik fiber kablo veri taşıma gücü oldukça yüksektir. İnce ve hafif olmaları, optik fiber kabloların toprak altında daha az yer kaplamalarını, bu bağlamda daha az hasar görüp daha zor yıpranmalarını sağlamaktadır.
    Fiber Optik Kablo Çekimi İzmir
    Fiber optik kabloların birden fazla kullanım alanı ve amacı vardır. Hırsız alarmları, kamera sistemleri, veri ve görüntü aktarımı, enerji sistemi gibi çeşitli alan ve amaçlarda fiber optik kablo kullanılabildiğini söylemek mümkündür. Ancak fiber optik kablo ve avantajlarından faydalanabilmek için önce fiber optik kablo çekimi yapılmış olması gereklidir. Fiber optik kablo çekimi İzmir ile ilgili detaylar aşağıda verildiği gibidir.
    Fiber optik kablo çekimi İzmir ile ilgili verilmesi gereken ilk bilgi şudur; kablo çekimi, profesyonel firma ya da kişilerce yapılmalıdır. Teknik donanımın doğru ve eksiksiz olması bu bağlamda oldukça önemlidir. Profesyonel kurulum, özellikle binalarda önem arz etmektedir. Çünkü binalar, geniş kuruluma sahiplerdir. Bu bağlamda bina içi fiber optik kablo çekimi işlemlerinde fiber optik kablo kurulumunun sorunsuz bir şekilde yapılması, diğer kablolar ile yapılan kurumların aksine daha hızlı veri aktarımı ve daha güçlü bir ağ imkanı elde edilmesini sağlayacaktır.
    Fiber optik kablo çekimi ile ilgili yukarıda verilmiş olan önemli bilgiye şu eklentinin yapılması gereklidir: altyapı çalışmalarını gerçekleştiren firma veya kişi ne denli profesyonel olursa olsun, elinde bir plan bulundurmak zorundadır. Plan, olası sorunların çözülmesini kolaylaştırarak söz konusu sorunları üstesinden gelinemez hale gelmeden ortadan kaldırmayı sağlayacaktır.
    Fiber Optik Kablo Sonlandırma İzmir
    Fiber optik kablo sonlandırma İzmir işlemi ile ilgili bilinmesi gereken ilk detay şudur; fiber optik kablo sonlandırma işlemi diğer kablo sonlandırma işlemlerinden farklı olarak özel kutular aracılığı ile sonlandırılmaktadır. Söz konusu kutular duvar tipi ya da rack tipi olarak adlandırılmaktadır.
    Fiber optik kablo sonlandırma İzmir işlemi ile ilgili ele alınabilecek 2 farklı sonlandırma yöntemi bulunmaktadır. Söz konusu yöntemler aşağıda verildiği gibidir.

    1. Mekanik Sonlandırma ( Epoxy Sonlandırma )
    2. Fusion Sonlandırma

    Fusion Splice sonlandırma, Epoxy sonlandırmaya kıyasla daha hızlıdır. Ayrıca Fusion sonlandırma ile yapılan fiber optik kablo sonlandırmaların daha düşük kayıp oranlı ve uzun ömürlü oldupu bilinmelidir.

01.09.2020 -
Güçlü Çözüm
Ortaklarımız
Tüm Referanslar
Bullring
Cofem
Davantis
Dunlop
Sec-on
Teknim
Videofied
Vivotek
Cambox
Faast
Utepo
Paradox
Crow